top of page

Campings in Noord-Noorwegen

Noord Noorwegen is niet te vergelijken met de rest van Noorwegen. In onze beleving rekenen wij tot Noord Noorwegen de provincies Troms en Finnmark. Deze “fylkes” liggen boven de noordpoolcirkel, de denkbeeldige lijn over de aardbol, parallel aan de evenaar op 66°30’. In dit deel, Arctisch Noorwegen, voelen we ons thuis en we willen dit laten weten. Het is het gebied van lichte zomernachten en donkere winternachten.
Met recht kan gezegd worden: Daar, waar de nacht dag is en de dag nacht. De mooiste natuurverschijnselen vinden hier plaats, de middennachtzon en het noorderlicht, in het Latijn  “Aurora Borealis” genoemd. Je moet het zelf beleven. Het is adembenemend! Toch, vergeet niet te slapen. Noord Noorwegen bestaat uit fjorden, bergen en witte stranden.
De stad Tromsø is de arctische hoofdstad en universiteitsstad met een wetenschappelijk onderzoekcentrum voor het noorderlicht. Indrukwekkend zijn de 1834 meter hoge Lyngsalpen. En dan de nok van het dak van Europa, op 71° noorderbreedte, de Noordkaap. Voor velen is dit het hoogtepunt van een reis naar het noorden. De grote globe markeert ‘het einde van de wereld’
De E6 eindigt op de grens met Rusland ten oosten van Kirkenes. Het voert te ver om arctisch Noorwegen in details te omschrijven. Gebiedsgewijs worden in het boek Ontdek Finland & Noord Noorwegen streekgebonden bezienswaardigheden genoemd, waarbij de Samische cultuur een belangrijk element in dit deel van Noorwegen is.
De oppervlakte van Troms en Finnmark is 74.495 km² - 23% van geheel Noorwegen.

NNW06-extra.JPG
Afbeelding.png
P1120829.JPG

NNW.06 - SKOGANVARRE VILLMARK AS

Skoganvarre Viilmark is een vlak terrein met veel gras en omringd door bos. De camping ligt aan een visrijke rivier. Het heeft een mooi zandstrand en er heerst een gezellige sfeer in het restaurant. Ook zijn er trekkershutten en appartementen te huur.

NNW.07 - KARASJOK CAMPING A/S NAF

Karasjok Camping heeft  een vlak grasterrein voor caravans en een aparte  kampeerplaats voor tenten. De camping ligt aan de zalmrijke Tana. Het heeft een  vriendelijke en behulpzaam beheerdersteam. De camping ligt centraal voor een bezoek aan het Samipark, museum en het fraaie Samiparlementsgebouw.

NNW.23 - Brenfjell Camping

Brennfjel Camping ligt in het schitterende Skibotndal, langs de weg E6 naar Finland. De camping ligt ca 7 km van het dorp Skibotn, direct aan de Skibotnrivier en is omgeven door bergen.

NNW-27-7.JPG
7.JPG
1.jpg

NNW.27 - SKITTENELV CAMPING

Skittenelv Camping is uniek. Het is een goed verzorgde  4 sterren camping aan het fjord Grøtsundet, 25 km voorbij Tromsø. Het is genieten, mooi aan het water met aan de overzijde de ruige bergen van Noord Noorwegen. De camping heeft een eigen zwembad met waterglijbaan. De toilet-accommodatie is in 2015 vernieuwd en uitgebreid met familietoilet/douche.

NNW.30 - ELVELUND CAMPING

Elvelund is een camping op de scheiding van fjord en rivier, ligt nabij een zandstrand en heeft een aardige speeltuin voor kinderen. Voor de sportieve vakantieganger zijn er begeleide wandeltochten. Veel watersporten kunnen worden beoefend en de visser komt aan zijn trekken.

NNW.30A - ELVELUND CAMPERPLAATSEN

In het centrum van Sjøvegan is in 2017 een camperplaats geopend met voor 40 plaatsen een elek. aansluiting. De camping is mooi gelegen aan het water en straalt rust uit. Men kan zich melden bij het nabij gelegen brandstof-verkooppunt.
De camperplaats behoord bij campin NNW-30

Noord-Noorwegen: Nieuws & updates
Noord Noorwegen 2023.jpg
Noord-Noorwegen: Afbeelding

Campings Noord-Noorwegen

NNW.01 - Tana Familie Camping

NNW.03 - Vestre Jakobselv Camping

NNW.04 -Tanahotel og camping

NNW.05 - Ifjord Camping

NNW.06 - Skoganvarre Villmark AS

NNW.07 - Karasjok Camping A/S NAF

NNW.08 - Stabbursdalen Resort

NNW.09 - Olderfjord Turistsnter

NNW.10 - Nordkapp Camping

NNW.11 - Kirkeporten Camping

NNW.12 - Storvannet NAF Camping

NNW.13 - CampAlta

NNW.14 - Alta Strand Camping & Appartment

NNW.15 - Arctic Motel & Camping

NNW.16 - Jakt og Fiske Camp

NNW.17 - Altafjord Camping

NNW.18 - Sandnes Fjord Camping

NNW.19 - Rotsundelv Camping

NNW.20 - Camp Birtavarre

NNW.21 - Olderelv Camping

NNW.22 - Skibotn Camping

NNW.23 - Brennfjell Camping

NNW.24 - Bjørnebo Camping NAF

NNW.25 - Ramfjord Camping

NNW.26 - Tromsø Lodge and Camping

NNW.27 - Skittenelv Camping

NNW.28 - Finnsness Motel en Camping NAF

NNW.29 - Skatvik Camping NAF

NNW.30 - Elvelund Camping

NNW.30a - Camperplaats Elvelund

Noord-Noorwegen: Projecten
bottom of page